Серія А. Тур 36

Мілан – Сампдорія – 5:1

Голи: Леау, 9, Жиру, 23, 29 (п), Діас, 63, 68 – Квальярелла, 20

Вилетівши у півфіналі Ліги чемпіонів від Інтера (0:2, 0:1) та сенсаційно поступившись Спеції у чемпіонаті, "россонері" кинулися реабілітовуватися з перших хвилин поєдинку проти найгіршої команди Серії А Сампдорії. Вже на 9-й Рафаель Леау вискочив сам на сам з голкіпером і не змарнував шансу забити свій 13-й гол в сезоні. 23-річний португалець – найкращий бомбардир Мілана.

Несподівано відповісти господарям зумів легендарний 40-річний нападник Фабіо Квальярелла, втім, цим ще більше розлютив міланців, а особливо Олів’є Жиру. Француз вистрелив дублем з інтервалом у шість хвилин. Другий м’яч Жиру забивав з пенальті, що заробив все той же Леау.

Продовжилося побиття і після перерви. Четвертий гол команди забив Браїм Діас. Іспанець у першому таймі асистував Леау та Жиру, тож оформив своєрідний хет-трик з результативних дій. А за кілька хвилин вже більш традиційний хет-трик до свого активу записав Олів’є.

Мілан п’ятий у турнірній таблиці, лише на бал відстаючи від Лаціо і на два – від Інтера. Щоправда, й одні, й інші зіграли на матч менше за "россонері". Сампдорія давно втратила шанси зберегти місце в еліті.