АПЛ. 37 тур

Ноттінгем – Арсенал – 1:0

Гол: Авонії, 19

"Каноніри" підходили до поєдинку на другому щаблі в турнірній таблиці. Манчестер Сіті випереджав Арсенал на чотири очки і ще й маючи два поєдинки в запасі. Відтак поразка від Ноттінгема означала би для підопічних Мікеля Артети кінець усім шансам на чемпіонство в АПЛ. Нагадаємо, Олександр Зінченко відповідальну дуель пропускав через травму.

"Спритні дерева" розташувалися на 16 сходинці. В попередньому турі вони відібрали очки в Челсі (1:1). І цього разу теж не знітилися перед грізним суперником. На 19-й хвилині Гіббс-Вайт заволодів м'ячем на своїй половині поля, рвонув до штрафного "канонірів" і відпасував на Тайво Авонії – форвард "прошив" Ремсдейла і вивів Ноттінгем уперед.

В другому таймі гості ледь не подвоїли перевагу зі штрафного, але м'яч поцілив у стійку. Врешті нагода зрівняти рахунок була у Сака, та Навас врятував ворота Ноттінгема. Гіббс-Вайт міг зробити перемогу "спритних дерев" ще переконливішою, та Ремсдейл відбив перед собою, а потім накрив м'яч.

Команда Артети так і не змогла врятуватися від поразки. Відтак 0:1 – казка завершилася, Арсенал прощається навіть з математичними шансами завоювати золото в цьому сезоні. Лондонцям залишилося зіграти лише один матч – проти Вулверхемптона. А від команди Гвардіоли їх відділяють чотири очки. Тож Манчестер Сіті достроково оформив чемпіонство, навіть не виходячи на поле. Для "містян" це третє золото АПЛ поспіль і дев'яте загалом. Для Пепа Гвардіоли це п'ятий чемпіонський титул на чолі Ман Сіті.

А Ноттінгем завдяки цій перемозі забезпечив собі участь у наступному сезоні АПЛ.