Ліга Європи, півфінал, матч-відповідь

Севілья – Ювентус – 2:1 (перший матч – 1:1)

Голи: Сусо, 71, Ламела, 95 – Влаховіч, 65

Вилучення: Акунья, 115 (С)

Результат першого матчу залишав інтригу абсолютно відкритою, але видовищності не сприяв. Обидві команди намагалися зайвий раз не ризикувати.

Перший серйозний момент створив Ювентус. Гатті хотів знову засмутити Буну, але герой ЧС-2022 здійснив блискучий сейв. Щенсни показав свою реакцію, відбивши підступний удар Окампоса з гострого кута. Зі середини тайму моменти почали з'являтися, та ще й арбітри додали перцю. На 32-й хвилині Фаджіолі у волейбольному стилі прийняв м'яч руками, але Данні Маккелі разом з VAR чомусь проігнорували епізод.

Після цього відбувся ще один обмін моментами. Щенсни парирував удар Акуньї, на що Юве відповів влучанням Кіна в стійку. У компенсований час Маккелі ще раз пробачив туринців. Куадрадо зніс Торреса на лінії карного майданчика, але арбітри вирішили, що зіткнення сталось за межами "коробки". Севілья явно буде незадоволена суддівством!

По перерві Ювентус раптом "ожив" і почав притискати Севілью до воріт. Рабйо отримав купу простору, але пробив неточно. Бремер мав свій шанс – також повз ворота. Відкрити рахунок дозволила вдала заміна Аллегрі. Душан Влаховіч вийшов на заміну, а вже за 2 хвилини святкував гол завдяки незграбним діям Баде.

Рамон Санчес Пісхуан погнав Севілью вперед. Команда віддячила швидким голом у відповідь, і тут також не обійшлось без "джокера". Чудовий дальній удар вдався Сусо, якого Менділібар щойно випустив з лави запасних. Господарі мали забирати путівку у фінал ще в основний час, якби не Щенсни. Поляк блискуче відбив штрафний Сусо і дістав з-під поперечки спробу Ен-Несірі.

Півфінал перейшов у додаткові 30 хвилин. Севілья не скидала обертів і вийшла вперед на 95-й. Під час подачі з флангу всі захисники Юве кинулися на стрибучого Ен-Несірі, а от накрити Ламелу було нікому – 2:1.

Аллегрі вже в міні-перерві пішов на ризик, додавши в атаку Міліка. Форвард спробував "малювати" пенальті в боротьбі з Гуделем, але Маккелі бодай тут не "задушив" Севілью. Акунья вирішив додати складності партнерам і отримати другу жовту за дурне затягування часу.

Підопічні Менділібара впоралися зі завданням у меншості. Севілья навіть у жахливий сезон підтверджує статус королів Кубка УЄФА/ЛЄ (31 травня буде шанс на сьомий такий трофей). Натомість Ювентусу залишається боротися за топ-4 Серії А і молитися, щоб 15 очок штрафу не повернулися.