Ліга Європи, півфінал, матч-відповідь

Байєр – Рома – 0:0 (перший матч – 0:1)

Домашня звитяга дозволяла Жозе Моурінью відразу перейти до улюбленої стратегії. Рома з перших хвилин закрилась на власній половині, чекаючи активних дій від суперника.

Байєру до перерви лічені рази вдалося прорвати редути "вовків". В дебюті зустрічі Діабі струснув поперечку, а Демірбай турбував Патрісіо фірмовими дальніми ударами. Захист Роми дещо видозмінився через травму Спінаццоли, якого замінив Залевскі. Втім, на надійність це не вплинуло. Атака "вовків" існувала суто для проформи – один неточний удар за весь тайм.

Друга половина продовжилася за схожим сценарієм. Рома остаточно затягнула команду Хабі Алонсо у хаотичний футбол з боротьбою і без моментів. "Вовки" взагалі не били по воротах, але й супернику не давали жодних надій на камбек. Алонсо навіть не мав серйозних варіантів для підсилення атаки. Аж на 73-й хвилині відбулась перша заміна Байєра, яка претендувала на ва-банк – Адлі вийшов замість Баккера.

На 80-й хвилині Азмун мав нагоду врятувати "фармацевтів", але в дотик пробив неточно. Останні 15 хвилин перетворилися на одну суцільну атаку Байєра, яку Рома без докорів сумління обривала виносами і симуляціями. 0:0 – "автобус" Моурінью благополучно дістався зупинки "фінал Ліги Європи" після минулорічного успіху в Лізі конференцій. Португалець дав жорсткий урок утилітарного футболу для Хабі Алонсо, якого свого часу тренував у Реалі.