Перший поєдинок між Ман Сіті та Реалом на Сантьяго Бернабеу завершилася нічиєю (1:1), тож володар путівки у фінал Ліги чемпіонів визначався на стадіоні Етіхад у Манчестері.

Стартові хвилини матчу минули за сценарієм Гвардіоли. Реал несподівано вишукував автобус в Манчестері, втім він не надто заважав Холанду. Спершу норвежець впритул до воріт пробив головою у Куртуа, м'яч ледь не зрикошетив у сітку – Алаба виніс з лінії. За кілька миттєвостей Ерлінг знову завершував атаку пострілом головою. Тібо вкотре врятував мадридців.

Пробити бельгійця вдалося Сілві. Де Брюйне вивів Бернарду на вбивчу позицію, відрізавши передачею двох гравців "бланкос". Португалець пробивав у протихід Куртуа – без шансів для кіпера. Крос спробував помститись "містянам", але метрів з тридцяти пробив у поперечку. Вже невдовзі Сілва оформив дубль, опинившись першим на добиванні після заблокованого пострілу Гюндогана.

Другий тайм видався менш насиченим на моменти. Алаба класно пристрілювався з меж штрафного – Едерсон перевів м'яч на кутовий з-під поперечки. Вінісус намагався прориватися флангом, однак Вокер спокійно "з'їдав" вінгера.

Підопічні Гвардіоли, на диво, не збирались грати за рахунком. Де Брюйне організував черговий штурм воріт мадридців, втім в останню мить не порозумівся з Гюндоганом. Карвахаль так невдало перехоплював передачу у воротарському майданчику, що підкорегував м'яч чітко на хід Ілкаю. Німець не очікував на такий щедрий подарунок.

Ще одну нагоду змарнував Холанд. Гюндоган у штрафному віртуозно скинув п'ятою норвежцю під удар. Ерлінг пробив низом у кут – Куртуа переправив ногою м'яч у поперечку. За кілька хвилин Мілітао автоголом довів рахунок до непристойного. Реал організував кілька штурмів, але вони не завершились успіхом. Під завісу гри Хуліан Альварес замінив на полі Холанда і вже незабаром поставив ефектну крапку – 4:0 – погром у Манчестері.

У фіналі Ліги чемпіонів Ман Сіті зустрінеться з Інтером, який раніше здолав Мілан з рахунком 3:0 за підсумками двох матчів.