АПЛ. 36 тур

Лестер – Ліверпуль – 0:3

Голи: Джонс, 33, 36, Александер-Арнольд, 71

Ліверпуль під завісу сезону вгризається у шанси на путівку в Лігу чемпіонів. Перед поєдинком проти "лисиць" підопічні Клоппа відставали від четвертого місця (МЮ) на чотири очки. А в спину їм дихав Брайтон Де Дзербі – права на осічку у "червоних" немає. Натомість Лестер застряг на безрадісному передостанньому щаблі турнірної таблиці.

Мерсисайдці вийшли вперед на 33 хвилині. Після закидання від Салаха на дальню стійку Джонс ударом в один дотик вразив ворота "лисиць". А за лічені хвилини цей тандем ошелешив господарів знову. Гакпо зіграв на єгиптянина, той знайшов Джонса у штрафному Лестера – Кертіс обробив м'яч, розвернувся і пробив по траєкторії, недосяжній для Іверсена.

На старті другого тайму господарі мали хорошу нагоду скоротити відставання. Небезпечно пробивав Барнс, однак Аллісон виручив мерсисайдців, вибивши м'яч буквально кінчиками пальців. Натомість знову забили мерсисайдці: Александер-Арнольд ефектно реалізував штрафний – 3:0.

До завершення сезону залишається два тури. Хлопці Клоппа залишаються на п'ятій позиції, відстаючи на один заліковий бал від Манчестер Юнайтед. Однак у "червоних дияволів" матч у запасі. Ліверпуль ще має зіграти з Астон Віллою і Саутгемптоном, МЮ – з Борнмутом, Челсі та Фулхемом. У Ньюкасла однакова кількість очок з манкуніанцями, але за додатковими показниками "сороки" посідають третю сходинку.

Над Лестером же, який перебуває на передостанній сходинці, загрозливо висить тінь вильоту в Чемпіоншип.