Англійська Прем'єр-ліга. 35-й тур

Ліверпуль – Брентфорд – 1:0

Гол: Салах, 13

"Червоні" проводять один з найгірших сезонів під керівництвом Юргена Клопа. Раніше Ліверпуль попрощався з Лігою чемпіонів, вилетівши ще на стадії 1/8 фіналу від Реала. В АПЛ команда бореться за місце в топ-5 з Брайтоном і Тоттенхемом.

Брентфорд навіть після прощання з Еріксеном йде в середині турнірної таблиці. На потрапляння в зону єврокубків годі й сподіватися, з іншого боку "бджолам" точно не загрожує "синдром 2-го сезону".

"Червоні" розпочали матч у статусі фаворитів. Салах скористався першою ж найкращою нагодою відкрити рахунок. Після розіграшу кутового єгиптянин прослизнув за спиною оборонця у штрафний, отримав передачу з протилежної стійки від Ван Дейка та заштовхав м'яч впритул до воріт.

Попри суттєву перевагу на полі (3:1 за ударами в площину), подвоїти рахунок господарям не вдалося. Класну можливість відзначитись змарнував Нуньєс. А от Брентфорд міг відновлювати паритет. Айвен Тоуні вирізав класну передачу на Мбеумо. Бріан після рейду через півполя таки забив, однак арбітр скасував гол через офсайд.

У другій половині суперники не тішили різномаїттям гострих моментів. До 70-ї хвилини команди не завдали жодного удару в площину воріт. Александер-Арнольд запам'ятався дальнім пострілом у дев'ятку – Давід Райя ефектно парирував. Зрештою, опонентам так і не вдалося змінити рахунок на табло – 1:0.

Ліверпуль здобув 62 очки та посідає 5 сходинку. Брентфорд йде 9-м (50 балів).