Ла Ліга. Тур 34

Еспаньйол – Барселона – 2:4

Голи: Пуадо, 74, Хоселу, 90+2 – Лєвандовскі, 11, 42, Бальде, 20, Кунде, 53

Для Барселони цей поєдинок був надважливим. Адже перемога принесла б "блаугранас" не лише 3 очки, а й чемпіонство у Ла Лізі. Востаннє Барса вигравала трофей у сезоні 2018/19 за три тури до фінішу. Після цього двічі титул забирав Реал (2019/20, 2021/22) та Атлетіко (2020/21).

Барселона знищила аутсайдера чемпіонату ще у першому таймі. Рахунок у матчі відкрив Лєвандовскі, який після прострілу Бальде впритул розстріляв володіння Пачеко. Невдовзі автор асиста записав у свій актив ще й гол. А під завісу тайму Бускетс відібрав мʼяч у центрі поля, віддав де Йонгу, який зіграв на Рафінью, а той скинув під удар Лєвандовскі. Поляк не підвів та записав дубль у свій актив. Це його 21 гол за Барселону у Ла Лізі.

По перерві "блаугранас" не заспокоїлися. Де Йонг навісив у карний майданчик, де Кунде головою переправив мʼяч у ближній кут. Зазначимо, що цей гол став дебютним для 24-річного захисника. Господарям таки вдалося вразити ворота суперника – Пуадо красиво перекинув через голкіпера. Вже у додатковий час Хоселу зробив рахунок 4:2 на користь гостей. Після цього фанати Еспаньйола вибігли на поле та почали заганяти футболістів Барселони у підтрибунне приміщення, щоб зірвати святкування. Довелося втрутитися поліції.

Барселона достроково оформила чемпіонство та загалом має у своєму активі 27 трофеїв. Більше лише у Реала – 35. Зазначимо, що цей титул став чудовим подарунком на прощання для капітана Серхіо Бускетса, який покине команду по завершенню чемпіонату. У складі "гранатово-синіх" легендарний півзахисник провів 18 сезонів. Святкування Барселони відбудеться 20 травня. Саме тоді "блаугранас" гратимуть вдома та приймуть Реал Сосьєдад. Стартовий свисток пролунає о 22:00.

Барселона загалом має у своєму активі 85 очок. А ось в Еспаньйола проблеми. Команда посідає передостаннє місце у турнірній таблиці з 31 балом. Від рятівної позиції віддаляє 4 пункти. До завершення чемпіонату залишилося чотири тури.