Перед фінальними турами чемпіонату Іспанії "матрацники" ведуть напружену боротьбу з Реалом за срібні нагороди. Натомість Ельче загруз на дні турнірної таблиці, остаточно втративши навіть математичні шанси зберегти прописку в Ла Лізі.

Попри це аутсайдер знайшов у собі сили показати зуби фавориту. Підопічні Сімеоне впевнено розпочали матч. Мората міг відкривати рахунок вже на 7-й хвилині, але пробив головою з району 11-метрової позначки повз ворота. Далі гра пішла не за сценарієм Атлетіко. Ельче конвертував перевагу на полі у гол. Під завісу тайму Іво Грбіч невдало зіграв на виході з воріт, м'яч відлетів прямісінько під удар Фіделю – той не пробачив кіперу помилку.

По перерві Атлетіко знову не вдалося створити велику кількість гольових моментів. Яннік Карраско проривався на дриблінгу в штрафний, втім Бадія класно вийшов на півзахисника з лінії воріт. Господарі могли подвоювати. Лукас Боє отримав чарівну передачу неподалік від воріт мадридців, однак пробив невлучно. Фінальний свисток зафіксував мінімальну перемогу Ельче – 1:0.

Отже, Атлетіко (69 очок) втратив можливість посунути Реал (71 пункт) з 2-го місця. Ельче не підійметься з останньої сходинки, навіть якщо виграє усі тури до завершення чемпіонату – 19 балів. Поразка "матрацників" дозволить Барселоні достроково оформити чемпіонство у разі перемоги над Еспаньйолом.