АПЛ. 35 тур

Ньюкасл – Арсенал – 2:0

Голи: Едегор, 14, Шер (а), 71

Битва двох клубів з вершини турнірної таблиці не розчарувала фанів. Арсенал бореться з Ман Сіті за чемпіонство, Ньюкасл прагне закріпитися у зоні ЛЧ – тож не дивно, що обидві команди продемонстрували непересічну жагу до перемоги.

Старт матчу був за "сороками". Спершу забити міг Мерфі, але влучив у стійку. Трохи згодом арбітр призначив пенальті у ворота гостей. Щоправда, після перегляду VAR суддя вирішив, що це м'яч знайшов руку Ківіора, а не навпаки і скасував 11-метровий.

А невдовзі вперед вийшов Арсенал. Едегор потужно пробив здалеку. Поуп відверто проґавив момент пострілу, тому не встиг зреагувати. Це уже 15-й гол капітана "канонірів" у сезоні.

До честі господарів, вони не знітилися. Навпаки – відчайдушно кинулися відіграватися. Найкращий шанс відновити паритет мав Віллок, але з його ударом впорався Рамсдейл. Подвоїти перевагу "канонірів" міг Сака, але тут уже свій клас продемонстрував Нік Поуп.

Футболісти обох команд відверто нервували: сутички, жорсткі зіткнення та сварки стали звичною справою. Тому не дивно, що арбітр до першого тайму компенсував аж 5 хвилин. І уже в цей час Едегор був зобов'язаний оформлювати дубль. Партнери вивели норвежця на ворота, але Мартін з близької відстані влучив у голкіпера.

По перерві градус не знизився. По черзі класні нагоди відзначитися змарнували Ісак та Мартінеллі. А на 61-й хвилині нашого Олександра Зінченка, який традиційно розпочав матч у старті, замінив Кіран Тірні. Саме шотландець перехопив м'яч, коли гості подвоювали свою перевагу. Він віддав Жезусу, нападник відпасував Мартінеллі, який промчав до карної зони суперника і прострілив. А Шер зрізав м'яч у власні ворота. Курйозний гол.

До слова, Зінченко віддав 34 точні паси (89,5 %), виграв одне єдиноборство, 4 повітряні дуелі, але 6 разів втратив володіння м'ячем.

2:0 – Арсенал залишається на другій позиції в турнірній таблиці, відстаючи від Манчестер Сіті лише на одне очко. Ньюкасл іде третім, але у його активі аж на 16 пунктів менше, ніж у команди Артети.