АПЛ. Тур 35

Манчестер Сіті – Лідс – 2:1

Голи: Ґюндоґан, 19, 27 – Родріго, 85

Нереалізований пенальті: Ґюндоґан, 83

Тоттенхем – Крістал Пелас – 1:0

Гол: Кейн, 45+1

Вулверхемптон – Астон Вілла – 1:0

Гол: Гомес, 9

Манчестер Сіті у попередньому турі переміг Вест Хем (3:0) та повернувся на перше місце в АПЛ. Натомість Лідс опинився за крок до зони вильоту. "Містяни" у першому таймі 82% часу володіли мʼячем та пресингували суперника. Вже на 19 хвилині Марез знайшов у карному майданчику Ґюндоґана, який в один дотик розстріляв ворота. Невдовзі цей же дует подвоїв перевагу господарів.

По перерві Холанд міг зробити рахунок розгромним, проте влучив у праву стійку. Норвежець намагався збільшити свій рекорд за кількістю голів за сезон АПЛ – 35. Проте глядачі у цьому матчі так і не побачили результативних дій Ерлінга. Під завісу тайму Фоден заробив пенальті. 11-метровий пішов виконувати Ґюндоґан, але влучив у стійку. Одразу після цього Лідс відіграв один мʼяч – відзначився Родріго Морено.

Ман Сіті завдяки перемозі збільшив відрив від Арсенала у 4 очки. У активі "містян" вже 82 бали.

У паралельному матчі туру Тоттенхем приймав Крістал Пелас. Ромеро після подачі з кутового виграв боротьбу на другому поверсі, але влучив у поперечину. Лише у додатковий час першого тайму Кейн відгукнувся на передачу Порро та головою переправив мʼяч у лівий кут. Більше голів жодній з команд не вдалося забити. Ця перемога дозволила підопічним Мейсона піднятися на 6 місце, яке дозволяє грати у Лізі Європи.

Вулверхемптон мінімально переміг Астон Віллу. "Вовки" забили швидкий гол на 9 хвилині – відзначився Гомес. Після цього гості заволоділи ініціативою та робили численні спроби відновити паритет. Вулверхемптону вдалося втримати рахунок 1:0.