У попередньому турі Лаціо остаточно втратив й без того примарні шанси на Скудетто. Наполі вистачило нічиєї з Удінезе (1:1), щоб достроково оформити перше чемпіонство за 33 роки. Отже, "б'янкочелесті" з мінімальним відривом продовжують боротьбу за срібло з Ювентусом.

Натомість Мілан бореться за місце в зоні єврокубків з Аталантою та Ромою – у всіх трьох команд однакова кількість очок за підсумками 33-х турів.

Господарі вже на 11-й хвилині втратили головного віртуоза атаки. Леау зіткнувся з Проведелєм під час виходу віч-на-віч. Серйозного ушкодження Рафаел не зазнав, втім Піолі вирішив приберегти зірочку – його замінив Салемакерс.

Навіть без лідера Мілан переважав на полі. Оборона "орлів" привезла собі перший гол через хаос поблизу штрафного. Беннасер не пробачив опонентам помилки. На 29-й хвилині Тео Ернандес подвоїв рахунок. Оборонець "россонері" протягнув м'яч від власного карного майданчика до лінії штрафного суперника та потужно вистрілив здалеку.

По перерві підопічні Піолі могли дозволити собі грати за рахунком. Команди не створили жодного гольового моменту – нуль ударів в площину воріт. Отже, Мілан застрибує на 4 сходинку (61 пункт). Лаціо (64 очки) залишається на 2-й позиції, але ризикує поступитись місцем Ювентусу (63 бали), який ще має матч в запасі.