УПЛ. 25 тур

Олександрія – Шахтар – 1:1

Голи: Михайленко, 9 – Келсі, 75

"Гірники" до цього поєдинку підійшли у статусі лідерів УПЛ. Однак СК-Дніпро-1 вже встиг здобути нервову перемогу над Чорноморцем (2:1), скоротивши відставання від донеччан до двох очок. До того ж підопічні Кучера мають одну дуель у запасі. Олександрія ж доволі комфортно почуває себе у єврокубковій зоні, розташувавшись на 5 сходинці.

Йовічевіч з повагою поставився до суперника, обравши доволі збалансований обережний склад: Судаков закривав позицію лівого хавбека, а його місце в центрі поля зайняв Джурасек.

Команда Ротаня не проявляла зайвої гостинності і на 9 хвилині вирвалася вперед. Михайленко з дальньої дистанції розрядив гармату – м'яч спершу влучив у ліву стійку, але зрикошетив у сітку. Перший гол хавбека за Олександрію. Відзначимо, що саме хорватський опорник не встиг накрити удар олександрійця.

Господарі досить впевнено відбивали усі навали донеччан і на перерву пішли у ролі лідерів. На другий тайм Джурасек уже не з'явився – його замінив Криськів. Підопічні Йовічевіча змогли притиснути команду Ротаня до воріт. Найкращий момент змарнував Келсі, який ще у першому таймі змінив травмованого Траоре на вістрі атаки. Бразилець впритул буквально розстрілював Шевченка, але влучив точнісінько у голкіпера Олександрії.

Позиційні наступи Шахтаря команда Ротаня нейтралізовувала успішно, а от з контратакою "гірників" господарі не впоралися. Зубков дальнім пасом знайшов Криськіва на чужій половині поля. Дмитро протягнув м'яч і потужно пробив – м'яч влучив у стійку, але першим на добивання встиг Келсі – 1:1.

Трохи згодом гості мали блискучий шанс вийти вперед. Зубков потужним ударом ледь не порвав сітку, але за мить до цього арбітри зафіксували офсайд у Коноплі, який головою скидав на Олександра. Однак поєдинок все ж завершився нічиєю – 1:1. "Помаранчево-чорні" тепер випереджають дніпрян лише на три очки. Підопічні Ротаня продовжують посідати 5 місце (38 пунктів).