УПЛ. 25 тур

Чорноморець – СК Дніпро-1 – 1:2

Голи: Алефіренко, 53 – Назаренко, 57, Довбик, 82

Нереалізований пенальті: Довбик, 63

Дніпряни у попередньому турі знищили Металіст із рахунком 5:0. І до поєдинку з одеситами підходили на другому місці в турнірній таблиці УПЛ, відстаючи від Шахтаря на 5 очок. Але підопічні Кучера мають ще матч у запасі. За п'ять турів до завершення сезону будь-яка втрата очок для претендентів на золото може стати фатальною.

Для Чорноморця поєдинок з СК Дніпро-1 теж мав дуже важливе турнірне значення. Перемога над грізними гостями або навіть нічия дозволяла би команді Григорчука перестрибнути аж кілька щаблів та добряче відірватися від зони вильоту. У попередньому турі "моряки" розбили Колос 3:0. Та й назагал другу частину сезону вони проводять дуже впевнено, тому легкого життя гостям не пророкував ніхто.

У першому таймі підопічні Григорчука напрочуд вправно тримали грізних опонентів якомога далі від власних воріт. Більше м'ячем володіли дніпряни, але до гострих моментів справа не доходила. Щоправда, й господарі не могли похизуватися реальними нагодами відзначитися. На перерву команди пішли без голів.

Усе найцікавіше трапилося по перерві. Одесити таки зуміли "вкусити" дніпрян. Після блискучого закидання від Салюка Алефіренко змістився з лівого флангу в центр і перекинув м'яч над сконфуженим Рибаком. Восьмий гол форварда "моряків" у дев'яти матчах. Щоправда, СК Дніпро-1 відквитав м'яч майже миттєво. Назаренко замкнув простріл Довбика – 1:1.

Невдовзі Панчишин призначив фантомний пенальті: Васильєв начебто поставив підніжку Рубчинському на межі штрафного господарів. Вирок мав виконати Довбик. Паст удар лідера дніпрян потягнув, але вийшов із воріт зарано, тож Артем взявся перебивати одинадцятиметровий. Однак голкіпер Чорноморця впорався і цього разу!

Та вже за кілька хвилин лідер бомбардирських перегонів УПЛ таки сказав своє слово, відгукнувшись на подачу з кутового. 26-й гол Довбика в цьому сезоні у всіх турнірах (21-й в УПЛ). 2:1 – хлопці Кучера врятувалися від поразки, не зробивши подарунок Шахтарю. Чорноморець залишається на 11 позиції (26 пунктів).