Українська Прем'єр-ліга. 24-й тур

Шахтар – Минай – 1:0

Гол: Траоре, 13

До матчу із закарпатцями "гірники" підійшли лідерами турнірної таблиці з безпрограшною серією в 11 матчів (9 перемог та 2 нічиї). Найближчий переслідувач донеччан, СК Дніпро-1, відстає на 5 залікових балів, однак ще має матч в запасі та очікує на дуель з Шахтарем за кілька тижнів. За таких обставин, підопічні Ігора Йовічевіча не мають права на помилку. Тим паче з Минаєм, який відчайдушно намагається вирватися із зони вильоту.

"Гірники" скористалися чи не першою ж нагодою, щоб відкрити рахунок. Мар'ян Швед вирізав передачу на хід Траоре у штрафний, форвард класно відборовся та ризикнув пробити з гострого кута – Бандура не врятував закарпатців. Лассіна відзначився голом в другому матчі поспіль.

Підопічним Шарана не надто вдавалося виходити із захисту в атаку. "Гірники" зустрічали суперників ще на їхній же половині поля. Класні моменти створили собі Судаков і Конопля. Перший здалеку влучив у стійку, а постріл Юхима ефектно парирував Бандура.

Під завісу першої половини Минай отримав право на штрафний удар. Дмитрук навішував у район 11-метрової позначки, Нємчанінов підхопив та потужно пробивав – м'яч від поперечки відскочив за лінію воріт, що видно на стоп-кадрі. Однак арбітр та лайнсмени голу не зарахували. VAR міг би розсудити команди, але на цьому матчі система не працювала. Епізод нагадав скандальне суддівство Віктора Кашшаї, який на Євро-2012 "проспав" гол збірної України у ворота Англії.

По перерві донеччани продовжили домінувати на полі. На 50-й хвилині Зубков обігрався з Траоре та пробив у кут – кіпер минайців ледь дотягнувся ногою до м'яча. Підопічні Шарана не створили жодного гольового моменту.

Наприкінці матчу Трубін ледь не привіз гол у власні ворота, подарувавши м'яч Гечеву на лінії штрафного. Молдавський хавбек намагався перекинути воротаря – не пощастило. Фінальний свисток зафіксував мінімальну перемогу "гірників" – 1:0.

Отже, Шахтар продовжує лідирувати в турнірній таблиці (59 очок). Минай ризикує втратити прописку в УПЛ – 13 місце, 23 бали.