Серіа А. Тур 32

Наполі – Салернітана – 1:1

Голи: Олівера, 62 – Діа, 84

Для Наполі цей поєдинок був надзвичайно важливим, адже перемога над Салернітаною подарувала б не лише три очки у турнірну таблицю, а й перше чемпіонство за 33 роки. Востаннє неаполітанці вигравали Скудетто у 1990-му ще за часів легендарного капітана Дієго Марадони. Минулого року чемпіонство виграв Мілан, а перед цим девʼять разів поспіль трофей забирав Ювентус.

Вболівальники готувалися влаштувати грандіозне святкування після матчу, адже були впевнені, що їхня команда без проблем переможе клуб з нижньої частини турнірної таблиці. Центр міста перекрили, а біля памʼятників та історичних місць поставили правоохоронців, які контролюватимуть ситуацію. Також у місто приїхало багато туристів, щоб на власні очі побачити історичне святкування.

Проте у першій половині зустрічі у підопічних Спаллетті виникли проблеми, адже оборона Салернітани діяла надійно. Наполі 80% часу володів мʼячем та завдав 9 ударів, з них 3 у площину воріт. Проте жоден з них не потрапив у ціль. Зокрема Осімхен головою намагався переправити мʼяч у сітку – Очоа видав неймовірний сейв. Хороша спроба була в Ді Лоренцо, але він пробив вище. Зазначимо, що у Салернітани жодного удару в площину воріт.

По перерві неаполітанці продовжили штурмувати ворота суперника. І нарешті на 62 хвилині господарі змусили стадіон божеволіти. Распадорі навісив до штрафного з кутового, Олівера головою поцілив у лівий нижній кут воріт.

Під завісу тайму Салернітана зрівняла – відзначився Діа. Кварацхелія побіг виправляти ситуацію, але його удар парирував Очоа. Отже, Наполі доведеться відкласти святкування. Наразі у неаполітанців 70 балів. Натомість Салернітана на 14 місці з 34 очками. Найближчі переслідувачі Наполі – Лаціо (61) та Ювентус (59), який сьогодні, 30 квітня, ще зіграє свій поєдинок проти Болоньї о 21:45.