Прімера, 32 тур

Барселона – Бетіс – 4:0

Голи: Крістенсен, 14, Лєвандовскі, 36, Рафінья, 39, Г. Родрігес, 82 (аг)

Вилучення: Едгар Гонсалес, 33 (Бетіс)

Барселона посеред тижня сенсаційно програла Райо, тому мала реабілітуватися в рідних стінах. На Камп Ноу приїхав Бетіс під керівництвом екс-тренера Реала Мануеля Пеллегріні.

Каталонці без особливих зусиль захопили контроль м'яча і забили першим ударом. Крістенсен відзначив повернення з лазарету своїм дебютним голом за Барсу. Данський центрбек головою замкнув розкішну кручену подачу Рафіньї.

Бетіс виглядав безнадійно та ще й залишився у меншості. Едгар Гонсалес отримав 2 жовті всього за 20 хвилин після виходу замість травмованого Луїса Феліпе. Другий "гірчичник" прилетів за абсолютно непотрібні грубощі проти Педрі в центрі поля.

Барселона охоче скористалася перевагою, довівши рахунок до розгрому. Лєвандовскі в дотик переправив простріл Кунде, а Рафінья уникнув офсайду і реалізував вихід віч-на-віч з кіпером. До слова, автори усіх трьох голів приєдналися до "кулес" під час насиченого літнього вікна.

Після відпочинку Барселона почала бити байдики, марнуючи моменти. Лєвандовскі міг відповісти Бензема своїм хет-триком, якби з вбивчих позицій не бив у стійку.

Дуже неприємний інцидент стався з Хоакіном Санчесом. 41-річний ветеран Бетіса завершує кар'єру і сподівався побити рекорд Субісаррети за матчами в Прімері (622). Для цього Хоакіну потрібно зіграти в кожному турі до кінця нинішнього розіграшу.

Пеллегріні і цього разу випустив хавбека на кінцівку, однак той зазнав травми у спробі дотягнутися до м'яча. Якщо пошкодження Хоакіна виявиться серйозним, то з мріями про рекорд доведеться попрощатись.

Автогол чемпіона світу Гвідо Родрігеса був не надто важливим, а от ще одна заміна привертає увагу. Хаві наче на контрасті з Хоакіном випустив Ламіна Ямала, якому всього 15 років і 290 днів. Це наймолодший дебютант Барси в рамках Ла Ліги.

Хлопчина майже відразу міг забивати, але кіпер не дозволив. Розгромна перемога стала черговим кроком Барси до чемпіонства, яке математично затвердиться не раніше 34 туру.