АПЛ. Тур 33

Челсі – Брентфорд – 0:2

Голи: Аспілукуета (А), 37, Мбемо, 78

Вест Хем – Ліверпуль – 1:2

Голи: Пакета, 21 – Гакпо, 18, Матіп, 67

Ноттінгем – Брайтон – 3:1

Голи: Грос (А), 45+3, Данілу, 69, Гіббс-Вайт, 90+1 – Буонанотте, 38

На матч з Брентфордом Михайло Мудрик залишився на лаві запасних. Його партнери володіли ініціативою протягом всього першого тайму, але до гострих моментів так і не доходило. Натомість "бджоли" пішли на перерву з перемогою, хоч завоювали вони її зусиллями капітана Челсі. На 37-й хвилині Аспілікуета зрізав м'яч у власні ворота.

Лемпард не став чекати з замінами та відразу після відновлення гри випустив Мудрика та Обамеянга. Слід відзначити, що пауза неабияк допомогла "пенсіонерам" – з перших хвилин другого тайму вони побігли штурмувати ворота суперника. Потужному удару Канте трохи не вистачило точності, а відзначитись Обамеянгу заважав голкіпер.

Брентфорд скористався своїм єдиним моментом у другому таймі. Мудрик поліз на кількох суперників та в простій ситуації обрізався на чужій половині поля. "Бджоли" розіграли швидку контратаку, яка завершилась голом Мбемо. Таким чином, Челсі зазнав п'ятої поспіль поразки – це повторення антирекорду 1993 року.

До слова, Михайло кілька разів непогано обігрував своїх опонентів та був активний до кінця зустрічі. За 45 хвилин на полі 22-річний українець зробив 42 дотики до м’яча, віддав 26 точних передач з 30 (87%), в тому числі 1 ключову, жодного разу не пробив по воротах, зробив 1 точний навіс з 3, провів 3 вдалі обведення з 3, заробив 1 фол та 1 раз порушив правила сам.

Домашня поразка залишила Челсі на 11 сходинці АПЛ (39 очок). Брентфорд святкує тріумф на 9 місці (47 очок).

У паралельному поєдинку Вест Хему вдалось доволі швидко відкрити рахунок. Пакета розігнав контратаку, обігрався з Антоніо та потужним пострілом прошив Аліссона. "Молотобійці" не змогли втримати перевагу та вже за кілька хвилин прямували розігрувати з центру поля. Гакпо прийняв м'яч на межі карного майданчика та без вагань приклався – Фабіанскі був безсилим.

Вест Хем забив вдруге, проте взяття воріт було скасоване через офсайд. А от до удару Матіпа не могло бути ніяких претензій – захисник вистрибнув найвище під час кутового. Таким чином Ліверпуль (53 очки) залишається поза топ-5, відстаючи від Астон Вілли на один заліковий бал. Вест Хем займає 14 сходинку з 34 очками.

Ноттінгем Форест приймав Брайтон. Підопічні Де Дзербі вийшли вперед завдяки голу Буонанотте. До перерви "чайки" втратили перевагу через автогол Гроса. А на 69-й хвилині Ноттінгем святкував взяття воріт – гол на рахунку бразильця Данілу. Фінальну крапку поставив Гіббс-Вайт. Перемога над командою Де Дзербі дозволила Ноттінгему вирватись із зони вильоту, закріпившись на 17 місці (30 очок). Брайтон залишився на 8 позиції – 49 очок.