Чемпіона Іспанії. Тур 31

Жирона – Реал – 4:2

Голи: Кастельянос, 12, 24, 46, 62 – Вінісіус, 34, Лукас, 85

Віктор Циганков удесяте поспіль вийшов у стартовому складі Жирони, а от Андрій Лунін з’явився на полі вперше з лютого – Тібо Куртуа не зміг зіграти через проблеми зі здоров’ям.

Реал мав шанс відкрити рахунок вже на першій хвилині, але після ефектного удару Родріго п’ятою одному з каталонських захисників вдалося врятувати ворота. Жирона кілька хвилин витримувала стартовий тиск "бланкос", а на 12-й провела чи не першу свою позиційну атаку, що одразу стала результативною. Реал у власному штрафному залишив без опіки Циганкова та Кастельяноса. Відгукнутися на бездоганну передачу Гутьєрреса вдалося останньому – в Луніна жодного шансу.

Мало що міг зробити Андрій і коли Таті Кастельянос подвоїв перевагу Жирони у середині першого тайму. Мілітао дозволив аргентинцю вибігти віч-на-віч і той пробив поміж ніг українському голкіперу. Буквально через кілька хвилин забивати міг і Циганков, але пробив вище воріт з лінію штрафного майданчика.

Вінісус зумів скоротити відставання ще до перерви. Бразилець, до слова, з перших хвилин поводився напрочуд агресивно, бурхливо реагуючи на найменші провокації суперників та свист трибун у свій бік. Арбітру довелося вгамовувати форварда жовтою карткою.

Одразу після початку другого тайму мадридці знову залишили Кастельяноса зовсім самого посеред штрафного майданчика – Таті оформив хет-трик. А на 62-й, відзначившись після розіграшу кутового, аргентинець став першим футболістом у XXI столітті, що забив покер у ворота Реала. Нагадаємо, що зовсім нещодавно Кастельянос змушений був закрити свої соцмережі – форвард став жертвою масового хейту через те, що не віддав передачу на порожні ворота Віктору Циганкову у грі з Барселоною (0:0).

Українця, до слова, замінили на 72-й хвилині. В його активі два удари, стільки ж передач під удар партнерам та одна вдала спроба дриблінгу. Крапку у матчі поставив Лукас Васкес, дещо підсолодивши провал мадридців.

Перемога дозволила Жироні підійнятися на дев’яту позицію, Реал залишився другим, шанси наздогнати Барселону і до цієї поразки були примарними – у каталонців гандикап в 11 балів та на матч менше.