Чемпіонат Іспанії. Тур 30

Вальядолід – Жирона – 1:0

Гол: Мончу, 24

Віктор Циганков вже удев’яте поспіль вийшов у стартовому складі Жирони. Каталонці з українцем не програвали у Ла Лізі чотири останніх матчі і сподівалися продовжити цю серію на полі Вальядоліда, що бореться за виживання. Втім, вже на старті гри гості почали отримувати погані новини. До 12-ї хвилини одразу двоє основних гравців Жирони змушені були покинути поле – травми отримали Алейш Гарсія і Тоні Вілья. Останній після перерви повернувся на лаву запасних на милицях.

А вже у середині першого тайму Вальядолід відкрив рахунок. Мончу відзначився з меж карного майданчика, вигравши боротьбу у Віктора Циганкова. Забитий гол дозволив господарям спокійно грати другим номером, при цьому у контрактах вони створювали навіть більше гостроти, ніж Жирона. Зокрема, у другому таймі Гассаніга лише в ефектному стрибку потягнув удар Ларіна.

Циганков, попри те, що за матч не завдав жодного удару, був одним з небагатьох футболістів Жирони, що намагалися загострювати попереду. В активі українця дві вдалі обводки та передача під ударом. Хай там як, повернути паритет підопічним Мічела не вдалося. У Віктора поки залишаються 3 голи та 3 результативні передачі у Прімері.

Жирона на десятій сходинці, Вальядолід підійнявся на 14-ту позицію, віддалившись від зони вильоту вже на 7 очок.