Перед фінішним ривком у Серії А Ювентусу повернули 15 очок, які зняв суд через фінансові махінації. Завдяки цьому "зебри" стрибнули у верхню частину турнірної таблиці. Рома отримала нового конкурента в боротьбі за путівку в ЛЧ, а Аталанта вилетіла із зони єврокубків.

Перемога над "богинею" дозволяла б "вовчиці" зрівнятись з Ювентусом за очками. Втім підопічні Моурінью не скористалися цією можливістю.

Стартові 30 хвилин матчу видались дуже блідими – жодного удару по воротах. Гості прокинулися першими. Лоренцо Пеллегріні небезпечно пробив здалеку – м'яч влучив у оборонця бергамасків. Аталанта вистрелила лише раз, але без осічки. Сапата отримав передачу, протягнув м'яч флангом і м'яко віддав в район 11-метрової позначки, де Пашаліч в дотик відкрив рахунок.

Таммі Абрахам міг зрівнювати по перерві. Відгукнувся на простріл з флангу головою, але не зміг поцілити бодай у площину воріт. Бергамаски подвоїли рахунок, Після подачі кутового Паломіно пробив головою прямісінько у кіпера. Патрісіу парирував перший постріл, але Толої першим опинився на добиванні.

Під завісу матчу Пеллегріні відквитав один гол. Вже менш як за хвилину Копмейнерс під опікою Дієґо Льоренте прорвався у штрафний. Патрісіу перехопив м'яч, але не зміг його зафіксувати – Тьон відновив комфортну перевагу. Пеллегріні встиг ще раз струснути стійку, виконавши штрафний, однак так і не врятував Рому від поразки – 1:3.

Отже, "джалороссі" опускаються на 5 сходинку (56 очок), поступаючись Мілану (також 56 балів, 4 місце) за очними зустрічами. Аталанта скоротила відставання від Інтера до 2 пунктів та не втрачає надії прослизнути в зону єврокубків.