Напередодні матчу партенопейці вилетіли з 1/4 фіналу Ліги чемпіонів від Мілана (2:1 за підсумками двох матчів) і могли сфокусуватись на чемпіонаті Італії, де вже майже гарантували собі Скудетто. Щоправда, у попередніх трьох матчах Наполі не перемагав (1 нічия та 2 поразки).

Натомість "зебрам" повернули 15 очок, які суд зняв за фінансові махінації. Завдяки цьому Ювентус вибився в топ-3 та має непогані шанси здобути срібну нагороду.

Перший тайм не запам'ятався різноманітністю гольових епізодів. "Стара синьйора" статистично награла на 0.16 очікуваних голів (xG). У "адзуррі" цей показник був майже вдвічі вищим – 0.28. Зрештою, на перерву команди пішли з нулями на табло.

У другій половині Спалетті змінив малюнок гри, Наполі почав діяти гостріше в нападі. Осімхен двічі небезпечно пристрілювався по воротах Щенсни – без успіху. Під завісу матчу на полі відбувалося божевілля. Арбітр скасував взяття воріт Ді Марією через фол у партнера. На поле вийшов Душан Влаховіч і вже за мить забив, але перед цим м'яч вийшов за межі поля – арбітр знову скасував гол. У компенсований час партенопейці вигризли перемогу завдяки Джакомо Распадорі – 1:0.

Отже, Наполі (1 місце, 78 очок) відірвався від Лаціо (2 місце, 61 бал) на 17 пунктів. Ювентус йде 3-м (59 балів).