АПЛ. 31 тур

Лідс – Ліверпуль – 1:6

Голи: Сіністерра, 47 – Гакпо, 35, Салах, 39, 64, Жота, 52, 74, Нуньєс, 90

Ліверпуль у попередньому турі АПЛ ледь врятувався від поразки Арсеналові (2:2). У турнірній таблиці мерсисайдці йдуть на восьмому місці. Натомість Лідсу загрожує пониження у Чемпіоншип. Минулого тижня від зазнав принизливої поразки (1:5) від Крістал Пелас.

Підопічні Юргена Клоппа вийшли вперед на 35 хвилині. Гакпо замкнув дальню стійку після прострільної передачі Александера-Арнольда. П'ятий м'яч нідерландського вінгера в АПЛ в цьому сезоні.

Ще до перерви мерсисайдці подвоїли перевагу. Жота "обікрав" суперника у центрі поля, стрімко кинувся вперед і відпасував на Салаха, який відкрився на межі карної зони та записав у свій актив гол – 2:0.

Одразу по перерві Лідс відквитав один м'яч – відзначився Сіністерра. Однак інтрига в цьому поєдинку жила недовго: за лічені хвилини ворота гостей вразив Жота – 3:1. Невдовзі Ліверпуль забив зі штрафного, але після перегляду VAR взяття воріт скасували: Салах заліз у невеликий офсайд. Та через кілька хвилин єгиптянин забив знову, цього разу без порушення правил – 4:1.

Побиття аутсайдера продовжив Жота, вслід за Салахом оформивши дубль. А Нуньєс поставив масну крапку – 6:1. Після цієї феєрії підопічних Клоппа відділяють від зони Ліги чемпіонів шість очок, зараз мерсисайдці розташувалися на 8 місці. Лідс продовжує перебувати на 17 щаблі (29 пунктів).