Чемпіонат Англії. Тур 30

Ліверпуль – Арсенал – 2:2

Голи: Салах, 42, Фірміно, 87 – Мартінеллі, 8, Жезус, 28

Незабитий пенальті: Салах, 52

Олександр Зінченко традиційно вийшов у стартовому складі Арсенала і вже менш ніж через 8 хвилин після стартового свистка святкував з партнерами перше взяття воріт. Сака і Едегор не змогли розіграти перспективну стіночку, але м’яч підхопив Мартінеллі, проскочив між захисниками Ліверпуля та дивом проштовхнув м’яч повз Аліссона. Невдовзі Зінченко класно пробивав з-за меж штрафного майданчика, але цього разу Аллісон потягнув.

Хай там як, ще до перерви гості подвоїли свою перевагу. Мартінеллі цього разу асистував Жезусу, який без перешкод пробив головою. Втім, наприкінці тайму Салах з пасу Хендерсона відквитав один м’яч, а на другу половину вийшов зовсім інший Ліверпуль. Підопічні Клоппа буквально закрили лідерів чемпіонату на їхній половині і на 52-й хвилині заробили пенальті. Проте, вже вдруге у цьому сезоні Мохамед Салах не зміг реалізувати одинадцятиметровий, пробивши повз ворота.

Ліверпуль продовжував створювати моменти – кілька блискучих сейвів здійснив Рамсдейл, але господарі таки зрівняли рахунок на останніх хвилинах. Александер-Арнольд прокинув поміж ніг Олександру Зінченку та виклав бездоганний пас Фірміно, який і забив останній гол у матчі.

Салах міг навіть виривати перемогу для "червоних", але знову схибив з хорошої позиції.

Арсенал на 6 очок випереджає Манчестер Сіті, але у "містян" на матч менше. Ліверпуль – восьмий.