Чемпіонат Італії. Тур 30

Рома – Удінезе – 3:0

Голи: Бове, 37, Пеллегріні, 55, Абрахам, 90+1

Після виїзної поразки у поєдинку Ліги Європи проти Фейєнорда (0:1) підопічні Жозе Моурінью прагнули реабілітуватись перед своїми фанами. Втрачати очки з Удінезе було вкрай небажано, адже "вовки" мали шанс скористатись втратою очок Мілана (нічия 1:1 проти Болоньї) та відірватись у гонитві за третє місце Серії А.

На екваторі першого тайму гравець Удінезе Перейра зіграв рукою у власному штрафному та подарував римлянам право на пенальті. Виконати вирок підійшов Крістанте, проте його удар поцілив у стійку. М'яч зрикошетив точно у ноги Бове і той без зайвого спротиву виправив помилку свого одноклубника. На перерву команди пішли за рахунку 1:0.

По перерві "вовки" змогли ще раз засмутити гостей. Белотті розігнав блискавичну контратаку та вивів Пеллегріні віч-на-віч з голкіпером – півзахисник холоднокровно розібрався в епізоді.

Повторити фейл Крістанте вирішив Перейра. Аргентинський хавбек отримав чудову можливість скоротити відставання, проте його удар з 11-метрової позначки відбив Руй Патрісіу. За кілька хвилин до фінального свистка Абрахам довів рахунок до розгромних 3:0.

Отже, Рома закріпилась на третій сходинці з 56 очками. Удінезе плентається всередині турнірної таблиці – 12 місце з 39 очками.