Напередодні Міністерство молоді та спорту України оприлюднило наказ, яким заборонило нашим атлетам виступати на змаганнях, до яких допустили росіян та білорусів. Згідно з цим документом, обмеження стосуються усіх представників національних збірних України з олімпійських, неолімпійським та паралімпійських видів спорту.

Це означає, що збірна України, можливо, буде змушена знятися з відбору на чемпіонат Європи-2024. Наразі офіційної позиції з цього питання поки що немає.

Однак очільник українського футболу Андрій Павелко заявив, що УАФ виконуватиме це рішення Кабміну. Але для початку УАФ звернулася до Міністерства молоді та спорту із запитом, на які саме змагання поширюватиметься дія наказу.

"У нас війна. Ми не маємо можливості виїжджати за кордон без погодження з міністерством спорту", – цитує Павелка Reuters.

Нагадаємо, "синьо-жовті" під керівництвом Руслана Ротаня стартували у відборі на Євро-2024 з виїзної поразки англійцям (2:0). У червні українці мали б зустрітися з Північною Македонією і Мальтою. Однак тепер, ймовірно, ці поєдинки опинилися під табу. Адже у євровідборі бере участь і збірна білорусі.