Ліга Європи, 1/4 фіналу

Байєр – Уніон Сент-Жилуаз – 1:1

Голи: Вірц, 85 – Боніфейс, 51

Ювентус – Спортінг – 1:0

Гол: Гатті, 73

Манчестер Юнайтед – Севілья – 2:2

Голи: Забітцер, 14, 21 – Маласія, 85 (аг), Магуайр, 90+3 (аг)

Бельгійський Уніон знову зустрічався з німцями. На минулій стадії "жовто-сині" вибили берлінський Уніон, а тепер зійшлися з Байєром. Перший тайм у Леверкузені минув без голів, проте вже в дебюті другого гостям вдалося відкрити рахунок – Віктор Боніфейс ефектно закрутив під дальню стійку з-під опіки Тапсоба. Нігерієць відвантажив 3 голи Уніону, а тепер з 6 точними ударами наздогнав Маркуса Рашфорда на вершині списку бомбардирів ЛЄ.

Бельгійцям не вдалося втримати перевагу. Під завісу зустрічі хороший обвідний удар вдався і Флоріану Вірцу. 1:1 – все буде вирішуватись за тиждень у матчі-відповіді.

Ювентус приймав впертий Спортінг, який раніше встиг засмутити Арсенал. Португальці і тут боролися гідно, маючи навіть незначну перевагу до перерви. Голів глядачі не побачили, а от неприємний інцидент трапився. Під завісу тайму Войцех Щенсни раптом схопився за груди і був змушений покинути поле. Кіпер Ювентуса виглядав відверто погано, тому залишається побажати лише здоров'я поляку, який разом зі своєю дружиною Мариною активно допомагає Україні.

Туринцям таки вдалося отримати бодай якусь перевагу в рідних стінах. На 73-й хвилині Федеріко Гатті заштовхав м'яч у ворота Адана, який погано зіграв на виході. Центрбек минулого сезону ще грав у Серії В, а тепер забиває дебютний гол за Юве на стадії чвертьфіналу ЛЄ!

Манчестер Юнайтед продовжує іспанське турне. "Червоні дияволи" вибили в плей-офф Барсу та Бетіс, а наступною випала Севілья, яка в агонії вкотре змінила тренера. 62-річний Хосе Луїс Менділібар мав дуже скромний міжнародний досвід – 2 матчі Кубка Інтертото у далекому 2005-му.

Перший тайм склався для Юнайтед дуже просто. Англійці здобули комфортну перевагу завдяки дублю Забітцера, який двічі уникнув офсайду і скористався розрізними передачами партнерів. Втім, по перерві "дияволи" відверто розслабились.

Підопічні Тен Хага змарнували кілька нагод для розгрому, а на останніх хвилинах почали стріляти по своїх воротах. Маласія і Магуайр невдало підставилися під простріли/удари суперників. 2:2 – вся інтрига переноситься в Андалусію.