Ліга Європи. 1/4 фіналу

Фейєнорд – Рома – 1:0

Гол: Віффер, 54

Нереалізований пенальті: Пеллегріні, 42

Нагадаємо, у попередньому турі Ліги Європи нідерландська команда принизила Шахтар, розбивши "гірників" у матчі-відповіді з рахунком 7:1. У чвертьфінал Фейєнорд вийшов із загальним результатом 8:2. Натомість Рома в 1/8 єврокубка "скромно" здолала Реал Сосьєдад (2:0).

Роттердамці та римляни зустрічалися у євротурнірах тричі. Двічі перемогу здобували італійці, одна дуель завершилася нічиєю. Востаннє команди сходилися в дуелі у фіналі Ліги конференцій минулого сезону. Тоді "вовки" вигризли мінімальну перемогу (1:0) у вирішальному протистоянні.

У першому таймі колективи були скупими на яскраві моменти. До 41 хвилини жодна із команд не завдала удару в площину воріт. Далі м'яч поцілив у руку Віфферу – арбітр призначив пенальті у ворота Фейєнорда. Вирок взявся виконувати Лоренцо Пеллегріні, але...влучив у стійку.

Майже одразу по перерві Віффер, який добряче полоскотав нерви нідерландським вболівальникам, сповна реабілітувався. Він за межами штрафного розкішно упіймав м'яч з лету і потужним ударом з відскоком від газону поцілив прямісінько у дальній нижній кут. Схоже, Патрісіу прогавив момент удару – голкіперу заважала група гравців, яка стояла перед ним.

Під завісу гри Вейналдум був близьким до того, щоб відновити стаус-кво. Але екс-зірка Ліверпуля й ПСЖ поцілив у поперечку.

1:0 – господарі дотерпіли і втримали мінімальну перемогу над підопічними Моурінью. Матч-відповідь в Римі відбудеться рівно через тиждень, 20 квітня.