Ліга чемпіонів, 1/4 фіналу, перший матч

Реал – Челсі – 2:0

Голи: Бензема, 21, Асенсіо, 74

Вилучення: Чілвел, 59 (Ч)

Реалу для повторення минулорічного успіху доводиться проходити англійські бар'єри. На попередній стадії команда Анчелотті знищила Ліверпуль, тепер був Челсі, а у півфіналі цілком ймовірна зустріч з Ман Сіті, який зробив серйозну заявку на прохід Баварії. Лондонці у 1/8 фіналу дотиснули Борусію, після чого вирішили звільнити Грема Поттера через провали в чемпіонаті. Прихід Френка Лемпарда не надто змінив статус Михайла Мудрика – українець вкотре сидів у запасі, як і Андрій Лунін з боку Реала.

Гості відразу показали, що будуть робити ставку на контратаки. Феліш аж зі своєї половини вибіг на побачення з Куртуа, проте Мілітао наздогнав і змусив португальця легко пробити в руки кіперу Реала.

Перші 10 хвилин вийшли доволі хаотичними, але поступово Мадрид забирав контроль над ситуацією. Кепа зафіксував удар Бензема, який має репутацію жахіття Челсі. Минулоріч француз наколотив "синім" 4 голи у 2 матчах якраз на стадії чвертьфіналу ЛЧ (до слова, потім на шляху Реала був Ман Сіті).

Не стримали Каріма і цього разу. На 21-й хвилині реактивний Вінісіус встиг замкнути закидання Карвахаля – Кепа кінчиками пальців парирував, але Бензема виявився першим на добиванні. Це був шостий гол капітана Реала у п'ятому матчі проти Челсі.

Підопічні Лемпарда мали розкішний шанс швидко відігратися. Стерлінг цілив у ближній кут, проте велет Куртуа склався і перевів на кутовий. Це був найкращий момент гостей за тайм. Реал до відпочинку мав ще 2 спроби бразильців – парашут Вінісіуса виніс Сілва з лінії воріт, а Кепа не проспав удар Родріго.

У перерві камери тримали Михайла Мудрика, але обидва тренери обійшлись без замін. Лемпарду незабаром таки довелось втручатись – Кукурелья вийшов замість Кулібалі, який зазнав травми.

За 4 хвилини Челсі втратив ще одного гравця, от тільки його міняти вже не дозволяли. Кукурелья провалив зону, і Чілвел був змушений відверто тягнути за руку Родріго, який вилітав на кіпера. Лівий латераль лондонців отримав пряму червону, але принаймні встиг сфолити до карного майданчика. Алаба з 18 метрів хитро пробив під стінкою і додав у актив Кепи ще один сейв.

Лемпард провів ще 2 заміни. Стерлінг і Фелікс поступилися місцями Хаверцу та Чалобі, який мав компенсувати дірку в обороні. "Джокер" Реала спрацював значно краще. Асенсіо вийшов замість Родріго, а вже за 3 хвилини подвоїв перевагу "вершкових". Господарі швидко розіграли кутовий, Вінісіус відкотив Марко, і той чітко пробив низом з лінії карного майданчика.

Кінцівка зустрічі була затьмарена хамством Маунта і Карвахаля, яким виписали по жовтій. Команда Лемпарда з горем навпіл втримала рахунок 0:2, який залишає бодай якусь інтригу на матч-відповідь у Лондоні. За тиждень лише дивовижні камбеки зможуть завадити повторенню минулорічного півфіналу Реал – Ман Сіті.