Ліга чемпіонів, 1/4 фіналу, перший матч

Манчестер Сіті – Баварія – 3:0

Голи: Родрі, 27, Бернарду, 70, Холанд, 77

Саме ця пара виглядала центральною на стадії і була цілком гідною фіналу. Манчестер Сіті раніше вибив інших німців, РБ Лейпциг, а Баварія розібралася з ПСЖ. Щоправда, це не врятувало Юліана Нагельсманна від звільнення і заміни на Томаса Тухеля. Новий тренер залишив у запасі Жоау Канселу, який у січні посварився з Хосепом Гвардіолою і приєднався саме до Баварії. На лаві запасних також залишились зіркові Мане і Мюллєр, а Шупо-Мотінг не міг допомогти через травму. У лазареті Сіті був лише Фоден.

Команди розпочали дуже обережно, ніби це справді вже був фінал. Майстерні виконавці знаходили шляхи виходу з-під пресингу, а от в атаці вигадати щось гостре не вдавалося. Лише Зоммер на 13-й хвилині нагадав, що у грі ногами він все ж не Нойєр. Швейцарець за метр від своїх воріт дочекався Холанда, але м'яч рикошетом від ноги Ерлінга відлетів у поле. Незабаром бомбардир Ман Сіті бив більш підготовано, але з лінії карного майданчика покотив покотив у руки кіперу.

Баварія створила свій єдиний гострий момент за тайм на 26-й хвилині. Сане (ще один екс-гравець Сіті) знищив Аканджі на лівому фланзі та відкотив Мусіалі в центр – Рубен Діаш заблокував. Господарі відповіли атакою, яка стала гольовою. Баварія несерйозно поставилася до опіки Родрі у зоні перед карним майданчиком. Іспанець легко прибрав Мусіалу, а потім ефектно вліпив з 20 метрів. Для хавбека Ман Сіті це був дебютний гол в ЛЧ – знадобилося аж 44 матчі.

Підопічні Гвардіоли мали чудову нагоду подвоїти перевагу. Зоммер знову зіграв невпевнено, але носком зміг відбити постріл Гюндогана з вбивчої позиції. 1:0 – перевага Манчестера виглядала закономірно, а суперник так і не спромігся завдати бодай одного удару в площину.

Лерой Сане відразу після відпочинку взявся виправляти цю ганебну статистику. Вінгер Баварії упродовж кількох хвилин двічі змусив працювати Едерсона – бразилець не дрімав. Також команди схопили по жовтій, яких до перерви взагалі не було. З боку Сіті "відзначився" Бернарду, а у гостей "гірчичник" прописали Девісу.

Поступово англійці повернули зручний сценарій гри. Їм активно допомагав Зоммер, який з оборонцями "привіз" ще одну небезпеку – Холанд пробив у блок. На лінії кіпер Баварії діяв значно краще, відбивши удари Аке і Діаша. В середині тайму тренери провели свої перші заміни. Гвардіола випустив Альвареса замість де Брюйне, а Тухель замінив Мусіалу на Мане.

Оборона Баварії таки догралася на 70-й хвилині. Гріліш обікрав незграбу-дриблера Упамекано і п'ятою запустив Холанда на вільний простір. Суперфорвард показав, що у разі потреби може віддати розкішний пас. М'якенька подача Ерлінга прилетіла точно на голову Бернарду – 2:0.

Пожежа у володіннях Зоммера розпалювалась ще дужче. Якщо удар Альвареса воротар Баварії потягнув, то врятувати від Холанда не зміг вже ніхто. Провальний Упамекано чомусь геть загубив норвежця за спиною, а той вчасно вилетів на скидку Стоунза. Ерлінг довів свої цифри у сезоні до астрономічних 45+6 за 39 матчів.

Баварія почала нервувати і радше могла пропустити четвертий, ніж уникнути розгрому. Мюнхенці втратили ідеальну серію Нагельсманна, який у цьому сезоні ЛЧ виграв усі 8 матчів з різницею 21:2. 19 квітня команді Тухеля потрібно творити диво в рідних стінах, щоб уникнути вильоту. В іншому разі Хасану Саліхаміджічу та іншим босам "ротен" доведеться червоніти за свої радикальні рішення.