Напередодні поєдинку в Бундеслізі, суперники вже зустрічались в 1/4 фіналу Кубка Німеччини. Тоді Хьолер приніс драматичну перемогу Фрайбургу (2:1), а з нею й путівку в півфінал турніру, реалізувавши пенальті на 90+5 хвилині матчу. Тож у "ротен" була чудова нагода поквитатись з кривдниками в чемпіонаті Німеччини, а заразом й закріпитись на вершині турнірної таблиці.

У першому таймі глядачі не дочекалися голів. Лерой Сане змарнував кілька чудових нагод відзначитись. На 18-й хвилині Мюлер передачею вивів вінгера на ударну позицію – Сане не влучив у площину воріт. Ще перед свистком на перерву Лерой на дриблінгу протягнув м'яч у штрафний, але не зміг переграти кіпера.

Долю матчу визначив гол Де Лігта у другій половині. Оборонець отримав передачу поблизу штрафного та примудрився здалеку забити у праву дев'ятку. Сане міг подвоювати рахунок – знову прослизнув до воротарського майданчика, але напоровся на Флеккена. Фінальний свисток зафіксував мінімальну перемогу мюнхенців – 1:0.

Отже, Баварія залишається на 1-й сходинці (58 очок) в Бундеслізі. Борусія Дортмунд відстає від лідерів лише на 2 пункти. Фрайбург йде четвертим з 47 заліковими балами в активі, але може поступитись місцем