Для новоспеченого наставника мюнхенців Томаса Тухеля цей поєдинок був лише другим на посаді. Раніше він дебютував на чолі Баварії з перемоги (4:2) над головним конкурентом за чемпіонство в Бундеслізі – Борусією Дортмунд. В 1/4 фіналу "ротен" пробились ще під керівництвом Юліана Нагельсманна, розгромивши Майнц (4:0).

Підопічні Тухеля відкрили рахунок на 19-й хвилині з розіграшу кутового. Кімміх подав на дальню стійку, де Упамекано класно переграв опонентів в повітрі й без шансів пробив головою.

Вже за кілька миттєвостей Фрайбург взяв штурмом ворота мюнхенців. Після кількох невдалих пострілів, м'яч відскочив до Хьофлєра за межами штрафного, той пробивав зльоту на силу – пощастило. Баварія могла піти з мінімальною перевагою на перерву. Розігнали блискучу атаку флангом, Шупо-Мотінг відкривався в районі 11-метрової позначки, але отримав м'яч за спину.

В другому таймі господарі майже не створили гольових моментів (1 удар в площину воріт). Найкращу нагоду відзначитись змарнував Павар, який головою пробив у поперечку. Зрештою, в компенсований арбітром час пасивність зіграла з підопічними Тухеля злий жарт. Мусіала привіз пенальті, зігравши рукою у власному штрафному. Хьолер релізував 11-метровий, вирвавши перемогу для Фрайбурга та путівку в півфінал Кубка Німеччини.

У паралельному поєдинку Айнтрахт Франкфурт впевнено переграв Уніон Берлін (2:0), ставши першим півфіналістом. Коло Муані оформив дубль за 2 хвилини, визначивши долю матчу. Ще два володарі путівок в 1/2 фіналу Кубка Німеччини визначаться в поєдинках РБ Лейпциг – Борусія Дортмунд та Нюрнберг – Штутгарт.