На шляху до півфінального раунду Ювентус спершу переміг Монцу (2:1), а потім мінімально обіграв Лаціо (1:0). Інтер спочатку в непростому поєдинку переміг Парму, а потім вибив із боротьби за трофей Аталанту (1:0).

"Нерадзуррі" є чинними володарями Кубка Італії. Торік у фіналі вони якраз здолали Ювентус. "Стара синьйора" завойовувала трофей теж нещодавно – у 2021-му.

У Серії А туринці йдуть на сьомій позиції, після того, як з них зняли 15 очок. Підопічні Індзагі розташувалися на четвертій сходинці, відстаючи від Мілана, який на крок попереду, лише на один пункт.

Уже на старті кубкової дуелі мали нагоду відзначитися господарі. Влаховіч вивів на ударну позицію Ді Марію, аргентинський форвард зблизька цілився у правий нижній кут, але Хандановіч врятував ворота Інтера. Яскравим моментом відповів Брозовіч, але Перін парирував його удар.

Загалом до перерви туринці завдали два удари у площину воріт, Інтер відповів трьома. Однак відкрити рахунок не вдалося.

На 83-й хвилині Ювентус вирвався таки вперед. Гравці Інтера проґавили у власному штрафного Куадрадо, який розрядив гармату у дальній кут – лише другий гол колумбійця у сезоні. Але уже в компенсований час господарі драматично втратили перемогу. "Нерадзуррі" заробили пенальті, вирок арбітра реалізував Лукаку Однак потім бельгійський форвард так бурхливо та агресивно святкував гол, що отримав другу жовту під завісу матчу. А вже після фінального свистка за неспортивну поведінку отримали червоні картки Куадрадо і Хандановіч.

1:1 – бойова нічия. Вирішальна дуель за путівку у фінал Кубка Італії відбудеться 26 квітня.