УПЛ. 19-й тур

Верес – Кривбас – 1:2

Гол: Блізніченко, 81 (п) – Приходько, 51, Задерака, 87

Рівняни перед паузою на матчі збірних у євровідборі мінімально програли СК Дніпро-1 (0:1), а підопічні Вернидуба розписали бойову нічию зі Львовом (2:2).

Господарі могли виходити вперед уже на старті дуелі. Владислав Шарай з флангу віддавав на Гайдучика – нападник "червоно-чорних" не поцілив по м'ячу, натомість той влучив у захисника Кривбаса Бескоровайного і ледь не залетів у сітку. До перерви команди завдали по три удари у площину воріт, але так і не змогли відзначитися.

Рахунок вдалося відкрити вже у другому таймі. Задерака стрімко увірвався у штрафний рівнян і відпасував на Приходька, який закотив м'яч у ворота господарів – 1:0. Та невдовзі криворіжан підвів форвард Устименко: за дві хвилини він схопив два "гірчичники" і залишив свою команду догравати в меншості пів години поєдинку. А незабаром по жовтій картці отримали і наставники обох команд за надмірно емоційні апеляції до арбітра.

На 81-й хвилині суддя призначив пенальті у ворота Кривбаса: Задерака зіграв рукою у штрафному рівнян. Вирок виконав Блізніченко, розвівши м'яча і Кліщука по різних кутах. Та вже за лічені хвилини Задерака зумів реабілітуватися і знову вивів криворізький клуб вперед.

2:1 – підопічні Вернидуба дотерпіли і втримали перемогу. Таким чином вони піднялися на 6-у сходинку УПЛ (25 очок). Верес продовжує поневірятися на дні турнірної таблиці – 14 місце, 18 пунктів. Востаннє він перемагав в УПЛ ще 5 листопада минулого року – тоді рівняни взяли гору над Металістом 1925 (4:1).