Прімера. 27-й тур

Жирона – Еспаньйол – 2:1

Голи: Мартінес, 53, Стуані, 88 (пенальті) – Брейтвейт, 74

Вилучення: Рейньєр, 71 (за межами поля) – Гомес, 84

Обидві команди не перемагали вже три тури поспіль, тому були налаштовані лише на максимальний результат. У минулому поєдинку Віктор Циганков відзначився дублем у ворота Райо Вальєкано та вирвав для Жирони нічию 2:2. Цього ж разу українець також був достатньо активним.

Перша половина зустрічі була динамічною, проте не подарувала багато яскравих моментів. Жирона намагалася тиснути на суперника та час від часу створювала потенційні нагоди. Варто відзначити гострий постріл Кастельяноса та небезпечну спробу Циганкова, після удару якого м'яч розминувся з правою стійкою воріт.

У другому таймі гра значно пожвавішала. Жирона відразу почала турбувати ворота Еспаньйола та за перші сім хвилин завдала аж 5 ударів.

Відкрити рахунок команді Циганкова вдалось вже на 53-й хвилині. Арнау Мартінес першим зіграв на добиванні після виконання штрафного удару та потужно вколовив у ближню дев'ятку.

Згодом чудову нагоду відзначитись змарнував Циганков. Українець був дуже близький, щоб замкнути навісну передачу, але все ж не зміг записати до свого активу гол. За кілька хвилин за надмірні емоції суддя покарав червоною карткою Рейньєра, який перебував на лаві для запасних.

Перший удар в площину воріт від Еспаньйола виявився гольовим. На 74-й хвилині Мартін Брейтвейт скористався скидкою Пуадо та з лінії воротарського майданчика переправив м'яч у сітку.

Віктор Циганков на 81-й хвилині ледь не оформив шедевр у ворота суперника. Після зміщення з флангу, українець завдав ефектного удару в дальню дев'ятку – м'яч просвистів в лічених сантиметрах над поперечиною.

На 84-й хвилині Еспаньйол залишився в меншості. Після перегляду VAR суддя скасував жовту картку Гомеса, натомість продемонструвавши йому червону. Під завісу поєдинку рефері подарував жиронцям шанс на перемогу, призначивши пенальті. Удар з одинадцятиметрової позначки впевнено реалізував Стуані.

Таким чином, завдяки вольовій перемозі, Жирона підіймається на дві сходинки в турнірній таблиці та займає 10 місце Ла Ліги (34 очки). Еспаньйол залишається на 17 позиції та перебуває за крок до зони вильоту (27 очок).