АПЛ. 29-й тур

Манчестер Сіті – Ліверпуль – 4:1

Голи: Альварес, 28, Де Брюйне, 46, Гюндоган, 53, Гріліш, 74 – Салах, 17

Манчестер Сіті останній офіційний поєдинок проводив 18 березня – тоді підопічні Гвардіоли знищили Бернлі (6:0) у чвертьфіналі Кубка Англії. Тоді як Ліверпуль у крайньому матчі (15 березня) вилетів з Ліги чемпіонів, поступившись Реалу за сумою двох матчів 2:6. Тепер підопічні Клоппа могли зосередитись на чемпіонаті Англії, де відстали від зони єврокубків на 5 очок.

Ерлінг Холанд, який наколотив вже 28 голів у поточній кампанії АПЛ, пропускав матч через травму. У стартовому складі його замінив Альварес. Мерсисайдці відкрили рахунок на 17-й хвилині. Трент Александер-Арнольд розкішною передачею через півполя вивів Діогу Жоту у штрафний суперника, той притримав м'яч та скинув під удар Салаху. Ще до свистка на перерву Альварес зрівняв. Гріліш відзначився красивим асистом з флангу між ногами Трента – Хуліан розстрілював Аліссона впритул до воріт.

Під час паузи підопічні Гвардіоли підготували класну комбінацію, яку розіграли на старті другого тайму. Марез отримав класну передачу з глибини, протягнув м'яч флангом і прострелив на Де Брюйне в район 11-метрової позначки – 2:1.

"Містянам" почало відверто щастити. Черговий штурм воріт мерсисайдців завершувався не надто вдалим пострілом у захисника, але Гюндоган опинився першим на добиванні. Незабаром Де Брюйне у фірмовому стилі вивів на ударну позицію Гріліша – 4:1 – погром в Манчестері. Кевін і Джек записали у свій актив по голу та асисту. До фінального свистка підопічні Клоппа не дозволили опонентам ще більше збільшити рахунок.

Додамо, Манчестер Сіті (64 бали) скорочує відставання до Арсенала (69 пунктів) на 5 очок. Щоправда, у "канонірів" ще є матч в запасі. Ліверпуль залишається на 6 місці (42 очки).