Євро-2024. Кваліфікація. Група А

Шотландія – Іспанія – 2:0

Голи: Мактомінай, 7, 51

У першому турі відбору на чемпіонат Європи Іспанія та Шотландія з однаковим рахунком 3:0 розгромили Норвегію та Кіпр відповідно. Очна ж дуель почалася з шоку для "Червоної фурії". Уже на 7-й хвилині захисник Тоттенхема Педро Порро послизнувся поряд зі своїм штрафним майданчиком і подарував м’яч Ендрю Робертсону. Гравець Ліверпуля ідеально асистував Скотту Мактомінаю – 1:0.

Швидкий гол дозволив шотландцям надійно закритися, повністю віддавши суперник ініціативу. З єдиним дійсно небезпечним ударом гостей в першому таймі у виконанні Хоселу в ефектному стрибку впорався Ангус Ганн.

Друга половина почалася майже ідентично до першої. Дублер Олександра Зінченка в Арсеналі Кіран Тірні перехопив м’яч на своїй половині поля, промчав флангом, залишивши у дурнях Карвахаля, та подав у штрафний. Давід Гарсія передачу перехопив, але виклав м’яч прямісінько на ногу все тому ж Мактомінаю. Півзахисник Манчестер Юнайтед оформив дубль у другому поспіль матчі кваліфікації.

До фінального свистка господарі не дозволили фаворитам створити практично жодної небезпеки біля власних воріт. Шотландія перемагає на своєму полі уп’яте поспіль. Востаннє "горяни" програвали у Глазго збірній України у плей-офф кваліфікації ЧС-2022 (1:3).

Підопічні Стіва Кларка – одноосібні лідери групи А з шістьма очками. В Іспанії три бали. Далі Норвегія (1), Грузія (1) та Кіпр (0).