Відбір на Євро-2024. Другий тур

Група D

Туреччина – Хорватія – 0:2

Голи: Ковачіч, 20, 45+1

Уельс – Латвія – 1:0

Гол: Мур, 41

Група I

Румунія – білорусь – 2:1

Голи: Станчу, 17, Бурке, 19 – Морозов, 86

Швейцарія – Ізраїль – 3:0

Голи: Варгас,39, Амдуні, 48, Відмер, 52

Косово – Андорра – 1:1

Голи: Жегрова, 59 – Убах, 68

У центральному матчі квінтету D Хорватія впевнено здолала Туреччину. "Картаті" вийшли вперед на 20-й хвилині. Пашаліч зав'яз у боротьбі з оборонцями господарів і, здавалося, втратив момент, щоб пробити. Але зумів відати пас на Матео Ковачіча, а той не схибив. Ще до перерви партнер Мудрика по Челсі оформив дубль – 2:0.

У паралельному протистоянні Уельс взяв гору над Латвією. Під завісу першого тайму Джеймс навісив з лівого флангу, а Кіффер Мур виграв боротьбу на другому поверсі та ефектно переправив м'яч у сітку.

Після двох турів у хорватів та валлійців по чотири очки в активі, у Туреччини три пункти, в Латвії поки що жодного.

В групі I Румунія обіграла білорусь. На 17-й господарі вийшли вперед завдяки голу Станчу, а вже за дві хвилини Бурке подвоїв перевагу. Наприкінці поєдинку білорусам вдалося відквитати один гол, однак врятуватися від поразки вони не змогли – 1:2.

У ще одній дуелі цього секстету Швейцарія розгромила Ізраїль. Амдуні у штрафному суперника головою відпасував на Варгаса – той спершу влучив у поперечку, але м'яч зрикошетив і опинився у сітці. По перерві Амдуні записав у свій актив ще й гол. А переконливу крапку поставив Відмер – 3:0.

У паралельному матчі Косово і Андорра розписали бойову нічию – 1:1.

У підсумку в Швейцарії та Румунії по шість пунктів, в Косово – два, в Андорри та Ізраїля – по одному. А білорусь плентається на дні турнірної таблиці без жодного бала.