Євро-2024. Кваліфікація. Група А

Грузія – Норвегія – 1:1

Голи: Мікаутадзе, 61 – Сьорлот, 15

Норвежці у дебютному матчі відбору розгромно поступилися іспанцям (0:3). Натомість для збірної Грузії саме поєдинок проти скандинавів став першим у кваліфікацію на чемпіонат Європи. Як і у попередній грі, Норвегії довелося обходитися без одного з найкращих бомбардирів сучасності Ерлінга Холанда, який покинув табір збірної через травму.

Це, утім, не завадило гостям захопити ініціативу та відкрити рахунок вже на 15-й хвилині. Більярдний удар здалеку вдався форварду Реал Сосьєдада Александеру Сьорлоту. До перерви норвежці змарнували ще кілька непоганих нагод, а от у грузинів майже нічого не вдавалося попереду. Лише наприкінці тайму свого першого удару завдав зірковий Хвіча Кварацхелія – трохи вище воріт. Загалом в активі зірки Наполі 5 пострілів, але жодного результативного.

Другий тайм скандинави теж розпочали краще, але на 61-й хвилині Грузія несподівано отримала чи не перший реальний шанс забити, яким одразу скористалася. Нападник французького Меца Георгіс Мікаутадзе реалізував вихід сам на сам.

Підопічні Сольбаккена були ближчим до того, аби вирвати тріумф, але ні партнер Олександра Зінченка Мартін Едегор, ні автор першого голу Сьорлот своїми шансами не скористалися. Тож, у Норвегії та Грузії по одному очку в групі, де, набравши по три бали, лідирують Іспанія та Шотландія.