У цьому сезоні Віталій Миколенко є постійним гравцем основного складу Евертона, проте в останніх матчах АПЛ він мав не так багато ігрового часу. Його участь у матчі з Англією також була під питанням. Виявилось, що український захисник мав певні проблеми зі здоров'ям.

Журналіст Віктор Вацко у своїй Youtube-програмі розповів, що Миколенко хворів на коронавірус. Через це українець був змушений пропустити матч АПЛ проти Ноттінгем Форест, а у двох наступних поєдинках виходив на поле лише на останні хвилини. Вацко наголошує, що у футболіста була важка форма захворювання.

Схоже, недуга вплинула на фізичну форму українця перед матчем кваліфікації на Євро 2024 року, адже напередодні в товариській зустрічі з молодіжкою Брентфорда Віталій провів лише один тайм, а у матчі відбору з Англією був замінений на 61-й хвилині.

У цьому сезоні Миколенко провів 28 матчів за Евертон, проте результативними діями не відзначився. "Іриски" наразі посідають 15 місце у турнірній таблиці АПЛ та мають в активі 26 очок. В наступному матчі чемпіонату вони приймуть на своєму полі Тоттенхем. Гра відбудеться 3 квітня о 22:00.