Євро-2024. Кваліфікація

Група Е

Польща – Албанія – 1:0

Гол: Свідерскі, 41

Молдова – Чехія – 0:0

Група G

Угорщина – Болгарія – 3:0

Голи: Вечей, 7, Собослай, 26, Адам, 39

Чорногорія – Сербія – 0:2

Гол: Влаховіч, 78, 90+6

"Кадра" реанімувалась за фіаско від Чехії у стартовому раунді, впевнено перегравши Албанію. Підопічні Сантуша не ризикували загострювати гру, багато часу контролювали м'яч. Відкрити рахунок вдалося після розіграшу стандарту. Камінські підібрав м'яч на лінії штрафного та пробив у стійку, але Свідерскі встиг на добиванні.

По перерві албанці вдало вибігали у поодинокі контратаки. Узуні та Асллані пристрілювались по воротах Щенсни, однак кіпер не помилявся. Лєвандовскі самостійно створив собі момент. Увірвався в штрафний та пробив по центру – воротар потягнув. Партнер Зінченка по Арсеналу Ківіор незабаром змарнував найкращу нагоду, пробивши головою над поперечкою. Перша перемога Сантуша на чолі Польщі – 1:0.

Чехія сенсаційно розписала суху нічию з Молдовою. Гол Кухти в першій половині скасували через офсайд. По перерві молдавани не без труднощів втримали результат та вигризли 2-й бал в групі. Чехія продовжує очолювати групу з 3 очками, Польща – на 2 місці через поразку від "Локомотиви" на старті (також 3 очки). Молдова – третя, Фарерські острови з 1 пунктом розташувались на 4 позиції, а Албанія на дні з нулем.

Угорщина за перший тайм знищила Болгарію. Вечей відкрив рахунок вже на 7 хвилині, далі побиття продовжили Собослай та Адам. У другій половині командам так і не вдалося змінити рахунок – 3:0.

У паралельному матчі Сербія впевнено пройшла Чорногорію. Головним героєм матчу став Душан Влаховіч, який забив обидва голи по перерві та дозволив своїй національній команді очолити групу. Серби здобули максимум очок за підсумками 2-х турів та очолюють групу. Угорщина (3 бали) розташувалась другою з 1 матчем в запасі. Чорногорія – на 3 місці (3 очки). Далі йдуть Литва і Болгарія з нулями.