Євро-2024. Кваліфікація

Група A

Шотландія – Кіпр – 3:0

Голи: Макгінн, 21, Мактомінай, 87, 90+3

Стовідсоткові показники Шотландії в матчах проти Кіпру вселяли надію підопічним Стівена Кларка на першу перемогу в 2023 році. Суперники зустрічалися сім разів, в яких кожного разу тріумфували шотландці. Зрештою, і перший поєдинок кваліфікації до чемпіонату Європи 2024 року не став винятком.

У першому таймі шотландці очікувано взяли гру під свій контроль. Підопічні Кларка забрали м'яч до своїх ніг та раз за разом підходили до воріт Деметріса.

Вже на 21-й хвилині поєдинку Макгінн змусив шаленіти трибуни Гемпден Парк. Півзахисник отримав передачу з флангу від капітана шотландців Ендрю Робертсона та спокійно переправив м'яч у сітку воріт Кіпру. Рефері вирішив перестрахуватися та звернутися по допомогу до VAR, проте після перегляду епізоду все ж вказав на центр поля.

Чудову нагоду відзначитись під завісу тайму змарнував Адамс. Нападник ефектно зловив м'яч на ногу та завдав потужного пострілу під поперечку. Проте завдяки дивовижному сейву Деметріса рахунок на табло не змінився.

Другий тайм був досить скупий на моменти. Шотландці продовжували домінувати на полі, проте решту голів вирішили приберегти на кінець. Скот Мактомінай на 87-й хвилині подвоїв перевагу господарів точним ударом в дев'ятку, а вже на 90+3 додав до свого активу дубль з передачі того ж таки Робертсона.

Кіпріоти за весь матч спромоглись завдати лише одного удару у площину воріт суперника. Під завісу гри захисник гостьової команди Йоанну отримав другий "гірчичник" та залишив своїх партнерів у меншості.

В результаті першого поєдинку групи А відбору на Євро-2024 Шотландія посідає першу сходинку квінтету. Посунути їх з п'єдесталу може переможець пари Іспанія – Норвегія, які зустрінуться 25 березня о 21:45.