"Я в Шахтарі вже понад 13 років, і для мене це не просто клуб, а велика родина, в якій я виріс, став професійним футболістом, гравцем національної збірної України. Для мене ця команда і цей клуб дуже важливі, тому я хочу принести ще більше користі Шахтарю.

Відповідальність у такому клубі лежить на всіх, і вона завжди дуже висока. Бути частиною Шахтаря – це гордість і привілей, але й серйозний рівень зобов’язань перед уболівальниками. Продовжуватиму робити все, щоб виправдати довіру керівництва клубу та наших фанатів.

За роки змінилося дуже багато всього – команда, клуб, наше життя загалом. Але те, що було завжди, – це менталітет переможців. Шахтар прагне вигравати в кожному матчі та в кожному турнірі – це і є запорука успіхів і досягнень клубу. Амбіції незмінні – ставати щодня краще і допомагати команді перемагати", – цитує Матвієнка офіційний сайт Шахтаря.

Микола продовжив контракт з "гірниками" до кінця 2027 року. Взимку Матвієнком активно цікавився Брайтон, який очолює екс-тренер Шахтаря Роберто Де Дзербі. Утім, пропозиція англійців не влаштувала донецький клуб.