Контракт Матвієнка тепер розрахований до 31 грудня 2027 року, повідомляє офіційний сайт "гірників".

"Матвієнко мав серйозну пропозицію з Англії, але ми його не відпустили: по-перше, вважаємо, що він коштує більше, а по-друге, він є лідером Шахтаря та збірної України, він – майбутнє нашого клубу та національної команди. Тому ми поважатимемо кожну пропозицію, що надходить щодо футболіста і розглядатимемо або трансфер гравця, або підписання нового контракту.

Можливо, у майбутньому надійде краща пропозиція і він опиниться в одному з топ-чемпіонатів Європи, а сьогодні Микола Матвієнко багато дає Шахтарю, поводиться дуже професійно. Він є прикладом для молодих футболістів: за всі роки виступів у клубі в нього немає жодного вилучення. І цей контракт є нагородою йому як футболісту, як людині, як професіоналу", – заявив спортивний директор донеччан Даріо Срна.

26-річний Матвієнко є вихованцем Шахтаря. Встиг пограти в оренді у Карпатах та Ворсклі. За "гірників" Микола провів 157 матчів та забив 7 голів. Взимку придбати захисника намагався Брайтон, але пропозиція британців не влаштувала донецький клуб.