Прімера, 26 тур

Барселона – Реал – 2:1

Голи: Роберто, 45, Кессьє, 90+2 – Араухо, 9 (аг)

Матч першого кола завершився перемогою Реала 3:1, але турнірна таблиця відтоді серйозно змінилась. Барселона потужно проводила чемпіонат і мала +9 очок перед відповіддю на Камп Ноу.

Однією з головних інтриг було протистояння Вінісіуса та Араухо. Центрбек Барси зміщався на правий фланг і буквально "зжирав" бразильця у поєдинках Суперкубка та Кубка. Анчелотті вирішив ризикнути ще раз, відрядивши Віні на звичну позицію.

За іронією долі, саме це протистояння принесло Реалу користь в дебюті зустрічі. Вінісіус навмання прострілював, і Араухо головою підрізав м'яч у власні ворота – 0:1. Автогол дозволив Реалу перейти в оборону і чекати можливості для контратак. План мадридців протримався майже до кінця тайму. На 45-й хвилині Барселона провела масовану атаку, яку добив Серхі Роберто. Віце-капітан "кулес" грав 19-те Класіко і лише зараз відзначився дебютним голом.

Команди не поспішали ризикувати після відпочинку. Барселона виглядала навіть краще, хоча нічия явно була на користь каталонців. Де Йонг пробив повз ворота, а Лєвандовскі вище.

Гол Реала під завісу зустрічі став певною несподіванкою. Підопічні Анчелотті піймали авантюрну Барсу на контратаці, яку завершив Асенсіо. Святкування гостей перервав VAR – офсайд.

Останнє слово все ж було за Барселоною. Лєвандовскі опинився на лівому фланзі, відкотив Бальде, а той прострілом знайшов Кессьє. Барселона збільшила перевагу до 12 очок і фактично закрила питання чемпіона Іспанії.