Ліга чемпіонів, 1/8 фіналу, матч-відповідь

Манчестер Сіті – РБ Лейпциг – 7:0 (перший матч – 1:1)

Голи: Холанд, 22 (пен.), 24, 45+2, 54, 57, Гюндоган, 49, де Брюйне, 90+2

Перша гра суперників у Німеччині завершилася нічиєю 1:1, але Сіті залишався очевидним фаворитом дуелі. Гвардіола здійснив дві заміни – де Брюйне/Стоунз замінили Мареза/Вокера. Захисника Джона відрядили в опорну зону до Родрі.

РБ Лейпциг виконував план рівно 2 хвилини, упродовж яких старанно пресингував господарів на їхній половині. Потім на полі було суцільне побиття імені Ерлінга Холанда, якого Ред Булл колись прихистив на свою голову і зробив зіркою в Зальцбурзі. Ще й головний арбітр Славко Вінчіч вирішив допомагати Сіті у всіх суперечливих ситуаціях.

На 22-й хвилині словенець призначив пенальті за руку Хенрікса. У хаосі на подачі кутового ніхто нічого не помітив, але VAR-асистенти покликали Вінчіча дивитися повтор. Суддя міг і пожаліти Лейпциг, оскільки відстань була дуже маленькою, а дотик ледь помітним. Втім, Славко був невблаганним, а Холанд чітко виконав пенальті.

Через 2 хвилини Ерлінг оформив дубль, зігравши на добиванні після гармати де Брюйне у поперечку. І тут Вінчіч міг допомогти Лейпцигу, але вирішив проігнорувати удар норвежця по нозі Бласвіха упродовж атаки. До перерви бомбардир Сіті встиг оформити хет-трик. Бідний Бласвіх ледве відбив удар Діаша головою, проте Холанд "заштовхав" Айдара разом з м'ячем у ворота.

Підопічні Гвардоли довели справу до повного приниження за 15 хвилин другого тайму. Гюндоган більярдним ударом розбавив бенефіс Холанда, який додав ще 2 м'ячі. Норвежець став лише третім гравцем, якому вдалося відзначитися пента-триком у матчі Ліги чемпіонів. Раніше таке досягнення підкорилось екс-форварду Шахтаря Луїсу Адріано (БАТЕ, 2014 рік) і Ліонелю Мессі (Байєр, 2012).

Решта півгодини перетворилися на формальність. РБ Лейпциг змирився з невідворотним, а Холанд отримав порцію овацій під час заміни. Всю цю процедуру з трибун спостерігав гордий батько – Альф-Інге. Проти тенісних 6:0 виступив лише Кевін де Брюйне. У компенсований час бельгієць добив Лейпциг крученим ударом з-за меж карного майданчика. Сіті вдалося повторити побиття, яке Ліверпуль не так давно влаштував сусідам з Юнайтед. Команда Гвардіоли впевнено крокує у чвертьфінал ЛЧ, розвіявши сумніви після першого матчу.