"Думаю, що потенціал збірної України дуже сильно розкрив Андрій Шевченко, коли працював із національною командою. Під його керівництвом було видно структуру гри. Усі говорили, що Україна не має таких футболістів, щоб грати в позиційні атаки, щоб контролювати м’яч, але Андрій Миколайович довів протилежне.

Тож у збірної України є хороший потенціал і рівень. Навіть якщо просто відштовхуватися від тієї кількості наших футболістів, які виступають у топ-чемпіонатах Європи. Але для розкриття цього потенціалу потрібно багато працювати. Тренер, який прийде в збірну, має професійно до всього ставитися. У збірній — зовсім не та специфіка, що в клубі.

Тут набагато більше потрібно переглядати гравців, більше часу витрачати на аналіз функціонального стану футболістів. І, звичайно, потрібно чітко розуміти, яких виконавців потрібно викликати під свою модель гри.

В Україні є вибір на кожну позицію, нехай він і невеликий. Важливо розуміти, за якою моделлю ти граєш, і під цю модель підбирати футболістів, виходячи з того, в якому вони стані перебувають", – сказав Ребров у інтерв’ю dynamo.kiev.ua.

Нагадаємо, наразі функції виконувача обов’язків головного тренера збірної України виконує Руслан Ротань. Очікується, що влітку це місце займе Сергій Ребров. 26 березня "синьо-жовті" зіграють з Англією у першому матчі відбору на Євро-2024.