До цієї зустрічі Арсенал виграв два поспіль матчі – у Астон Вілли (4:2) та Лестера (1:0). Евертон здолав Лідс (1:0), але поступився тій-таки Віллі (0:2). Зінченко та Миколенко вже звично зі старту вийшли на лівих флангах оборони своїх команд.

Головний тренер "ірисок" Шон Дайч обрав ту саму схему, яка принесла сенсаційну перемогу в минулому очному матчі. До четвірки захисників додали щільну п'ятірку півзахисту з "термінаторами" Гуйє, Онана і Дукуре. Цей план діяв ідеально 40 хвилин. Арсенал за весь цей час завдав одного неточного удару, не розуміючи, що робити з двома лініями редутів суперника. Натомість Евертон кілька разів вискакував у перспективні контратаки, і лише незграбні дії Мопе дозволяли "канонірам" уникнути проблем.

Всі старання Евертона розвалилися за 5 хвилин перед відпочинком. Не останню роль у цьому зіграли українці. Зінченко несподівано опинився на позиції правого інсайда і запустив тонку передачу якраз в зону Миколенка. Віталій "розірвався" між Мартінеллі та Сака – другий отримав купу простору і ударом з гострого кута "прошив" Пікфорда.

Незабаром "помутніння розуму" сталося у Гуйє. Хавбек Евертона сфолив на своїй половині і просто зупинився, почувши в голові свисток арбітра, якого насправді не було. Сака обікрав сенегальця та вивів Мартінеллі на рандеву з кіпером – 2:0. Бригада Олівера зафіксувала офсайд, але повтор показав, що і його не було. Такий рахунок залишав Евертону дуже мало шансів на другий тайм.

"Іриски" справді виглядали приречено після відпочинку. Підопічні Дайча почали частіше помилятися біля своїх воріт, а в атаці й надалі бракувало майстерності. Три заміни від тренера ніяк не зарадили ситуації. На 71-й хвилині Арсенал довів рахунок до розгромного, і знову не без участі Зінченка. Сашко чудово розвернувся і протягнув м'яч в центрі поля, чим відрізав багато суперників. Партнери кількома передачами вивели на ударну позицію Едегора, який повернув собі капітанську пов'язку з рук Зінченка. Миколенко на лінії воріт намагався підстрахувати Пікфорда, проте все марно – 3:0.

Зінченко остаточно перебрав на себе функції ключового плеймейкера Арсенала, додавши передгольову передачу під час четвертого м'яча у виконанні Мартінеллі. Емірейтс супроводив українця на заміну гучними оваціями, а Sofascore нагородив другою найкращою оцінкою в команді (8 проти 8,3 у автора дублю Мартінеллі).

Перемога дозволила Арсеналу відновити 5 очок переваги над Ман Сіті. Натомість Миколенко і компанія залишаються у зоні вильоту після найгіршої поразки в нинішньому сезоні АПЛ.