УПЛ. 9-й тур

Минай – Шахтар – 1:4

Голи: Воробчак, 31 – Степаненко, 8, Сікан, 15, 60, Судаков, 40 (пен.)

Поєдинок між закарпатцями та донеччанами мав відбутися ще у жовтні минулого року, однак тоді гру перенесли через виступ Шахтаря у Лізі чемпіонів. "Гірники" вже встигли провести два офіційні матчі у 2023-му, пройшовши Ренн у плей-офф Ліги Європи. У 1/8 фіналу "гірники" зіграють проти Фейєнорда. Ярослав Ракицький потрапив у стартовий склад команди Йовічевіча. Для нього цей поєдинок УПЛ став першим після повернення з росії.

Вже на старті матчу Шахтар підтвердив свої наміри на чемпіонство. На 8-й хвилині Судаков розіграв кутовий, на який відгукнувся Степаненко – 1:0. Для капітана "гірників" цей гол став 20-м в рамках Прем'єр-ліги. Вже за кілька миттєвостей донеччани подвоїли. Матвієнко з другої спроби знайшов передачею Сікана, який забив поміж ніг Бандурі.

Закарпатці спробували пристрілятись до воріт Трубіна здалеку. Нарешті Воробчак спіймав Анатолія на дитячій помилці та ненадовго скоротив відставання. Перед свистком на перерву Рогозинський на лівому фланзі штрафного біля лицьової збив Коноплю. Арбітр призначив пенальті у ворота господарів, який реалізував Судаков.

По перерві Зубков у фірмовому стилі шведою вирізав на Сікана. Данило з-за меж штрафного поставив крапку в матчі – дубль в активі форварда. Незабаром авторів асисту та дублю на полі замінили зимові новачки Георгій Гочолейшвілі та Кевін Келсі. Та до фінального свистка суперникам не вдалося змінити рахунок.

Додамо, Шахтар (33 очки) скоротив відставання до лідера турнірної таблиці СК Дніпро-1 до двох пунктів. "Гірники" відриваються від Динамо на 3 бали, крім цього у них є матч в запасі. Минай – на 13-й позиції з 14 очками в активі.