Ліга чемпіонів. 1/8 фіналу

Ліверпуль – Реал – 2:5

Голи: Нуньєс, 4, Салах, 14 – Вінісіус, 21, 36, Мілітао, 47, Бензема, 55, 67

Айнтрахт – Наполі – 0:2

Голи: Осімхен, 40, Ді Лоренцо, 65

Нереалізований пенальті: Кварацхелія, 36

Вилучення: Коло Муані, 58

Ліверпуль блискуче розпочав поєдинок, затиснувши Реал на його половині поля. Це дало результат уже на 4-й хвилині, коли Нуньєс з передачі Салаха ефектно пробив п’ятою у стрибку повз Куртуа. Невдовзі Тібо вже сам зробив королівський подарунок господарям, віддавши м’яч Мохамеду Салаху в простому, здавалося б, епізоді. Єгиптянин не схибив.

Та, попри такий жвавий старт, Ліверпуль не зміг втримати свого лідерства навіть до перерви. На 21-й хвилині одразу кілька гравців "червоних" не змогли завадити Вінісіусу пробити під самісіньку стійку з меж штрафного майданчика. А ближче до завершення тайму Аліссон зробив суперникам подарунок у відповідь – повторив помилку Куртуа, "асистувавши" Вінісіусу.

Друга половина теж почалася з двох швидких голів, але цього разу Реала. Мілітао забив головою після класної подачі Модріча зі штрафного, а Бензема відзначився завдяки рикошету від Гомеса. Спроби британців відігратися призвели лише до стрімкої контратаки, у якій Карім Бензема оформив дубль. Цікаво, що команди завдали однакову кількість ударів по воротах – 9, а за показником очікуваних голів підопічні Клоппа навіть були попереду (2.01 – 1.66).

Реал не програє Ліверпулю в Лізі чемпіонів вже 7 матчів поспіль (6 перемог, 1 нічия). Мерсисайдці востаннє перемагали "вершкових" ще у 2009 році.

У ще одному поєдинку 1/8 фіналу Наполі на виїзді впорався з переможцем Ліги Європи Айнтрахтом. Хвіча Кварацхелія наприкінці першого тайму не зміг забити пенальті, але на перерву італійці все одно пішли з перевагою завдяки Осімхену. У другій половині Коло Муані залишив Айнтрахт у меншості, а Ді Лоренцо скористався чисельною перевагою.

Матчі-відповіді відбудуться 15 березня.